l

De heren van WSV zijn de competitie in de 3e Klasse goed begonnen. Na overwinningen op Diavo HS 4(0-4) en Klarenbeek HS 1(3-2) werd midweeks de zegenreeks uitgebreid tegen Rood-Wit’75 HS 1 uit Wijhe. Het werd geen gemakkelijke avond, maar de zwaarbevochten thuisoverwinning was uiteindelijk meer dan terecht.

Apeldoorn, woensdag 29 september 2021

Jeffrey Rox (coach van WSV DS 1)

Voor aanvang van de wedstrijd ontving scheidsrechter Jacintha Hendriks een attentie in het kader van ” de week van de scheidsrechter”. Een mooi gebaar!

WSV begon scherp aan de 2e thuiswedstrijd van de competitie. Vanaf de eerste bal werd gedomineerd. Zowel de service- als de rally pass waren redelijk stabiel, waardoor er veel en met succes over midden werd aangevallen. Middenaanvallers Gerwin Hospers en Joost van der Heide namen hun team op sleeptouw naar een ruime voorsprong. Toch werd het onverwachts nog spannend in de 1e set, doordat WSV steeds meer tegen zichzelf ging spelen.(25-23)

Helaas werd de laatste fase van de 1e set meegenomen naar de 2e set. De set begon stroef en al gauw keek WSV tegen een ruime achterstand aan. Door een minder goede pass werd het spelverdeler Bertheld van Asselt onbedoeld erg lastig gemaakt. WSV kwam daardoor zelf minder toe aan aanvallen. De winst in de 2e set ging dan ook relatief makkelijk naar onze gasten (21-25))

De 3e set werd een grillige set qua verloop. Geen van beide teams domineerden echt. Dit resulteerde in lange en intensieve rally’s. Prachtige aanvallen wisselden zich in rap tempo af voor soms slordige fouten. Aan het eind van de set bleek “zwart/wit” de meest stabiele. Rood-Wit ’75 maakte steeds meer eigen fouten, waar WSV maximaal van profiteerde(25-20)

Rood-Wit ’75 leek in het begin van de 4e set een tandje bij te zetten en voor hun laatste kans te strijden. Al vroeg in de set liep de ploeg uit Wijhe uit. Lange tijd lijkt het zelfs uit te lopen op een alles beslissende 5e set. WSV knokte zich echter met succes terug. De eigen verdediging was goed georganiseerd en WSV dwong steeds meer fouten bij haar tegenstander af. Ook aanvallend werd weer het verschil gemaakt. Maarten Krabbendam maakte op het juiste moment een aantal belangrijke punten. De 4e set werd uiteindelijk uit het vuur gesleept(25-23). Een terechte maar zwaarbevochten overwinning voor de heren van WSV: 3-1.

Heren, gefeliciteerd!