WSV Dames 1 komt thuis net tekort in voorronde Beker (2-3)

De competitie 2e Klasse start voor WSV DS 1 pas het laatste weekend van september. Toch stond er al een officiële wedstrijd op het programma. WSV ontving de dames van Heeten Sportief in de eerste voorronde van het Bekertoernooi 2021/2022. Op voorhand een moeilijke opgave tegen een tegenstander die komend seizoen uitkomt in de Promotieklasse. Toch werd het aanwezige publiek getrakteerd op een tot op het laatste moment spannende wedstrijd.

Apeldoorn, maandag 6 september 2021

Jeffrey Rox (coach WSV DS 1)

De thuisploeg startte stroef aan de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe volleybalseizoen. Wedstrijdspanning i.c.m. eigen onzuiver spel hielpen Heeten Sportief direct in de wedstrijd. WSV DS 1 kreeg met name geen vat op de servicedruk van haar tegenstander, waardoor ‘zwart/wit’ nauwelijks aan aanvallen toekwam. Heeten Sportief was simpelweg beter en domineerde dan ook de 1e set (18-25).

De 2e set werd vrijwel een kopie van daarvoor, met dien verschil dat de thuisploeg zelf iets meer aan aanvallen toekwam. Heeten Sportief stond weliswaar vanaf het begin voor, maar in fases van de set ging het gelijk op. Het verloop van de 2e set en een aantal mooi zelf gescoorde punten gaven enig houvast voor de 3e set (19-25).

De opdracht bij aanvang van de 3e was duidelijk: alles of niets! In het Beker-avontuur draait het namelijk om 3 gewonnen sets. Na de laatste schroom van zich af te hebben gegooid, startte WSV DS 1 voortvarend aan haar laatste kans. Met wat tactische omzettingen, werd het een gelijk opgaande set. WSV kreeg meer grip op haar tegenstander. De verdediging zat er zowel aan het net als achterin vaker bij, het spel van Heeten Sportief werd slordiger, maar vooral de eigen aanval maakte meer en meer het verschil. Met als resultaat een terechte maar zwaarbevochten setwinst (25-23).

Het leek alsof deze opsteker bevrijdend werkte voor ‘zwart/wit’. Met wilskracht, enthousiasme en verzorgd volleybal was WSV DS 1 voor het eerst deze avond Heeten Sportief echt de baas. Onder leiding van passer/loper Lisette van de Kemp werd in de 4e set letterlijk en figuurlijk hard uitgehaald (25-18).

Na de 2-2 setstand was het vertrouwen in een Beker-stunt groot bij WSV DS 1. Met een laatste beslissende set t/m 15 punten, moesten de dames er dan wel vanaf de eerste bal staan. Helaas bleek de eigen service-pass de achilleshiel van de avond. WSV DS 1 kreeg ook in deze set de service-pass niet onder controle, waardoor men snel op ruime achterstand kwam. Er werd nog gevochten voor wat men waard was, maar uiteindelijk werd de 5e set (12-15) en daarmee de wedstrijd (terecht!) in het voordeel van Heeten Sportief beslist.

Het was een leerzame avond, maar vooral fijn om na lange tijd weer in wedstrijdverband samen op het veld te staan. Publiek bedankt voor jullie trouwe support!

BAM!